Hållbarhet

Vi är ett ungt varumärke som ödmjukt strävar efter att hela tiden bli allt bättre avseende hållbarhet. Det gör vi med hjälp av handlingskraft. Med start den 18 januari 2023 kommer Bright EQ att rensa ett kilo plastavfall från den svenska västkusten för varje kilo av våra produkter som vi säljer. Detta gör vi genom att köpa in kilosbevis från organisationen CleanSea, som för övrigt vann Änglamarkspriset hösten 2022. Det flyter årligen in 800 ton plastavfall på vår svenska västkust och om avfallet får ligga kvar så skadar det dels djurlivet direkt och dels oss själva genom den långsamma ombildningen till mikroplaster som hamnar i vår mat. 

Den här insatsen är den mest konkreta vi ser att vi kan göra för att kompensera för det avtryck vår verksamhet gör på jorden. Insatsen gör oss till kraftfullt plastavfallspositiva och vi känner inte till något företag i vår bransch som lägger en större del av sin omsättning på att göra rätt för sig. Skulle det finnas någon som gör det så är vi de första att applådera ett så pass hållbart förhållningssätt.

Merparten av materialen vi använder kommer från kända leverantörer såsom YKK® och Primaloft®, vilka jobbar gediget med hållbarhet. Dessutom följer vi RDS-standarden för dun. När det gäller frakter så nyttjar vi tåg och båt i mesta möjliga mån. Vi kommer att jobba kontinuerligt med att bli bättre på de administrativa insatserna inom hållbarhet – för det är viktigt. Men kanske inte det viktigaste. För oss handlar det främst om att göra något som ger direkt effekt, här och nu, och att göra rätt för sig. Det anser vi att vi gör – kilo för kilo.